Thursday, May 17, 2007

Nemcsak gombából áll a világ!


Múlt hétvégén nemcsak májusi pereszkét szedtünk, hanem hegyi hagymát, kakukkfüvet, bodzavirágot is.
Erdő-mező sok finomságot kínál annak, aki nyitott szemmel jár.
Szoktunk szedni gyümölcsöt: szamócát, málnát, szedret, cseresznyét, vadalmát, vackort, somot, kökényt. Legtöbbször frissen esszük - nincs ezeknél finomabb! - , de a két utolsóból lekvárt főzünk.
Ital vagy szörp készül a bodza- és akácvirágból. Időnként a bodzavirágos palacsinta is tányérra kerül. Akácvirággal még nem próbáltam, állítólag azzal is finom.
Találhatunk fűszereket, például kakukkfüvet, mentát, hegyi hagymát, medvehagymát.
A vadhúsokat egyelőre boltban szerzem be, és csigát szedni, békát fogni sem próbálkoztunk még.

5 comments:

Anonymous said...

Először sikerült igazán finom bodzaszörpöt csinálnom. Pedig próbálom egy ideje, de valahol mindig kisiklott.És hétvégén jön a palacsintás mártogatás!!

Zsuzsa said...

Ma délelőtt az inforádióban a Tálalóban is a palacsintatésztába mártott bodzáról volt szó. Azt hiszem Eisenstock Ildikó mondta a receptet, hogy 1 ek mézet is tesz a tésztába, sokat ad az ízéhez.

Anonymous said...

Jó ötlet! Nálunk elmaradt, mert az eső elverte a bodzát, megvárom, míg az újak nyílnak, amin lesz virágpor, anélkül nem olyan jó.

Rossamela said...

Szia Zsuzsa, itt válaszolok a kérdésedre.
A stickert úgy tettem föl, hogy a template beállításainál a "page element" fülön a sematikusan megjelenik az oldalam elrendezése, ott rákattintok az "add a page element"-re, és a felugró ablakból kiválasztom a "HTML/JavaScript" mezőt, oda bemásoltam azt a sok kriksz-krakszot, amit a BloGaszton megadtak, mentettem, frissítettem és lőn cimkém!
Nem vagyok egy webszerkesztő guru, nem is tudom szakszerűen megfogalmazni: korábban nem ilyen garfikus volt a template-szerkesztésem (mintha csináltam volna egy upgrade-et egyszer...), hanem minden HTML-ben volt leírva, ott a megfelelő szakaszba kell bemásolni a BloGasztros kriksz-krakszot, mint ahogyan a linklistádat is szerkeszted, nyiss neki egy külön szakaszt és oda.
Hú, nem biztos, hogy nagy segítség voltam...

Zsuzsa said...

Köszi, nagyon jól írtad le, sikerült!