Wednesday, May 02, 2007

Géva brassói

Továbbra is gévagomba. Ki kell használni, hogy legalább ehhez hozzájutunk ilyen időben, ráadásul gévagombából nem is lehet keveset szedni, így lehet próbálkozni a különböző receptekkel. Már az idei rántott gévagombán (természetesen házi tartármártássaL) is túlvagyunk, és még van egy-két ötlet a tarsolyban.

Hozzávalók (2 fő részére)

1+1 ek kacsazsír
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 közepes krumpli
35 dkg sárga gévagomba
1/2 paradicsom
1/2 zöldpaprika

frissen őrölt bors

A hagymát felkockázzuk, és 1 ek kacsazsíron kissé megpirítjuk. A gévagombát is kockákra vágjukés a felszeletelt fokhagymával együtt hagymához adjuk. A paradicsomot gerezdekre, a paprikát csíkokra vágjuk, és ezeket is a gombához adjuk. Sózzuk, bőven borsozzuk, és időnként megkeverve kb. 20 perc alatt készre pirítjuk.
Közben a krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. 1 ek kacsazsírt egy serpenyőben felforrósítunk, és a krumplit gyakran megkeverve, kevés sóval, fedő nélkül megpirítjuk rajta.
Amikor a gomba és a krumpli is elkészült, összeforgatjuk, tálaljuk. Kissé csípős almapaprikával ettük vacsorára.


A gomba brassóit Nagypapi51 a gombázós topikról ihlette.

Gévagomba ügyben érdemes szétnézni Brünhildénél is.

No comments: