Friday, July 10, 2009

Fokhagymás vargányás penne csípősen

Ilyen volt:





Ilyen lett:




Így alakult a sorsa ennek a szép bronzos vargányának az erdőtől az asztalig, 24 óra leforgása alatt:

Nem jól rejtezett, pedig igyekezett, kosárba került, majd Budapestre. A hűvösön pihent éjszaka. Alapos tisztítás után felkockáztam, kevés vajon folyamatosan kevergetve néhány percig pirítottam, végül hozzáadtam két átnyomott fokhagymát, azzal is alaposan elkevertem. 3 evőkanálnyi mascarponét tettem még mellé a serpenyőbe, kevés sóval együtt. Egyet forraltam rajta, kifőtt penne tészta tetejére tettem, csípős chilipaprikát karikáztam rá és megettem. Szívem szerint egy pohár fehérborral is leöblítettem volna, de sajnos még vezetnem kellett.

3 comments:

"saját levében" said...

Gondoltam rád, ebben az esős időszakban, hogy legalább te elégedett vagy a nyárral!

Grenadine said...

hűű, de szép ez a gomba! :)

Zsuzsa said...

SL, nem, tényleg nem panaszkodom. :)

Gren, no de melyik formájában, az előtte, vagy az utána? ;)