A friss erdei, mezei gombákra sajnos megint várni kell, a mostani száraz, szeles, meleg időjárás nem kedvez nekik. Az első rendes, kiadós eső után azonban már nagyon hamar érdemes lesz keresni a réteken, legelőkön (no meg a piacon) a mezei szegfűgombát. A törékeny, illatos gomba eső után gyorsan megjelenik, és egész kevés is feldobja a vele készült ételt. Legjobban levesnek szeretem, de utoljára kivételesen egy tésztaétel készült vele.
Hozzávalók (2 személyre):
25 dkg masnitészta
12 dkg szegfűgomba
12 dkg cukkíni (sárga és zöld vegyesen)
1 ek olívaolaj
só
frissen őrölt feketebors
1 doboz cottage cheese (friss sajt)
Megtisztítjuk a gombát.
A tésztát forró vízben megfőzzük.
Közben a cukkíniket félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a cukkínit és a gombát, és időnként megkeverve 7-8 percig pirítjuk. Ha levet eresztene, elpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
A tésztát leszűrjük, összekeverjük a gombával és cukkínivel, majd beleforgatjuk a cottage cheese-t is. 2 percig fedő alatt pihentetjük, majd tálaljuk.
No comments:
Post a Comment