Vargánya - ezúttal hidegen, salátában. Friss bagettel könnyű ebédnek is elmegy, de komolyabb fogások mellé is érdemes kipróbálni. Ehhez a fogáshoz csakis kicsi, kemény példányokat érdemes választani, hogy megfelelő legyen salátánk állaga, a már puhább, nyúlósabb gomba nem az igazi hozzá. Cukkíniből, ha hozzájutunk, érdemes sárgát és
zöldet vegyesen használni, bár a képen nem látszik, de a valóságban jól mutat.
Hozzávalók (2 személyre):
12 dkg vargánya
1 kicsi sárga cukkíni harmada
1 kicsi zöld cukkíni harmada
1 ek olívaolaj
só
frissen őrölt bors
1 gerezd fokhagyma
1 pohár joghurt
1/2 csokor petrezselyem
A megtiszított vargányát és cukkínit is kis kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és kevergetve néhány percig pirítjuk rajta a gombát és a cukkínit. Akkor jó, amikor a cukkíni még kicsit roppanós. Lehúzzuk a tűzről, hűlni hagyjuk.
Amikor kihűlt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott vagy áttört fokhagymát, belekeverjük a joghurtot, fél órát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.
1 comment:
Nagyon finom lehet, szívesen megkóstolnám!
Post a Comment