Thursday, March 20, 2008

Medvehagymás túrópalacsinta


Hozzávalók (6 db):

25 dkg túró
3 tojás
4 ek liszt
fél csomag medvehagyma
olaj a sütéshez

a tálaláshoz:
tejföl
pirított gomba (vegyes gombából)

A tojást a túróval, liszttel és a sóval alaposan elkeverjük. A medvehagymát vékony csíkokra vágjuk, és a túrós keverékhez adjuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a masszából kis merőkanálnyi adagot öntünk bele, kissé szétterítjük, majd közepes lángon a kis palacsinta mindkét oldalát pirosra sütjük.
Az elkészült túrópalacsintákat tejföllel megkenjünk, és ráhalmozzuk a forró pirított gombát.

(a pirított gombához a gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés vajon folyamatosan keverve megpirítjuk, végül sózzuk, borsozzuk)

5 comments:

nagypapi said...

A gyerekeknek meg hadd csorogjon a nyáluk! szép dolog, mondhatom... :))
Tányéron nem volt fotogén?

Zsuzsa said...

Jól nézett ki, de időnként elsodor az élet vihara, és elmarad a fotó.
A gyerekeknek toll a fülibe! Tegnap zöldcsütörtök alkalmából hajlandóak voltak megtűrni egy fél négyzetcentiméternyi medvehagymát a tányérjukon. Helyettük is nekem kellett helytállni. :)

Rossamela said...

Szép a fejléced!

Zsuzsa said...

Köszönöm!

Anonymous said...

MEDVEHAGYMA MINDIG KERÜLHET AZ ASZTALRA!

Nem csak 3 hétig kora tavasszal, hanem egész évben hozzá lehet jutni a www.mirelit.com -os oldalon. Van sózott és fagyasztott is nekik.

Üdv Nektek!
Jó étvágyat!