Hozzávalók (6 db):
25 dkg túró
3 tojás
4 ek liszt
só
fél csomag medvehagyma
olaj a sütéshez
a tálaláshoz:
tejföl
pirított gomba (vegyes gombából)
A tojást a túróval, liszttel és a sóval alaposan elkeverjük. A medvehagymát vékony csíkokra vágjuk, és a túrós keverékhez adjuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a masszából kis merőkanálnyi adagot öntünk bele, kissé szétterítjük, majd közepes lángon a kis palacsinta mindkét oldalát pirosra sütjük.
Az elkészült túrópalacsintákat tejföllel megkenjünk, és ráhalmozzuk a forró pirított gombát.
(a pirított gombához a gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés vajon folyamatosan keverve megpirítjuk, végül sózzuk, borsozzuk)
5 comments:
A gyerekeknek meg hadd csorogjon a nyáluk! szép dolog, mondhatom... :))
Tányéron nem volt fotogén?
Jól nézett ki, de időnként elsodor az élet vihara, és elmarad a fotó.
A gyerekeknek toll a fülibe! Tegnap zöldcsütörtök alkalmából hajlandóak voltak megtűrni egy fél négyzetcentiméternyi medvehagymát a tányérjukon. Helyettük is nekem kellett helytállni. :)
Szép a fejléced!
Köszönöm!
MEDVEHAGYMA MINDIG KERÜLHET AZ ASZTALRA!
Nem csak 3 hétig kora tavasszal, hanem egész évben hozzá lehet jutni a www.mirelit.com -os oldalon. Van sózott és fagyasztott is nekik.
Üdv Nektek!
Jó étvágyat!
Post a Comment