Thursday, March 22, 2007

Pirított júdásfülegomba csicseriborsóval - gyors túlélő uzsonna


Hozzávalók (egy fő éhes, ámde időzavarban lévő családanya részére):

2 marék júdásfülegomba
1+1 ek olívaolaj
1 doboz főtt csicseriborsó
fél fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma

1/3 tk garam masala,
3 dkg Gauda sajt, kockára vágva

A csicseriborsót alaposan lecsöpögtetjük (ízlés szerint le is lehet öblíteni). A gombát megmossuk, csíkokra vágjuk, és egy evőkanál olívaolajon, fedő alatt, időnként megkeverve 10 percig pároljuk (vigyázat, pattog és durrog!). Közben egy serpenyőben felforrósítjuk a másik evőkanál olívaolajat, és hozzáadjuk a csicseriborsót. Időnként kevergetve, rázogatva kicsit megpirítjuk. Közben vékonyan felszeleteljük a lilahagymát és a fokhagymát. A csicseriborsóhoz adjuk a gombát és a lilahagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, sót, garam masalát is. Még egy percig kevergetve pirítjuk, végül hozzáadjuk a sajtot is. Néhányat keverünk rajta, csak annyit, hogy a sajt kissé megolvadjon. Tálalhatjuk is. Pár szelet uborkával ettem meg.

Itt még gyanútlanul ücsörögnek március elején egy kidőlt fatörzsön a Pilisben a szép friss júdásfülegombák (Auricularia auriculajudae):

2 comments:

István Bagi said...

szia
milyen állaga lesz igy a judásnak?

Zsuzsa said...

Megpuhul valamennyire, de azért van mit harapni rajta, kicsit roppanós. Ha még egyszer megcsinálom, nagyobb darabokban is fogom hagyni, hogy ez jobban érezhető legyen.