Saturday, March 24, 2007

Medvehagymás, kucsmagombás túró


Nagyon rákaptam a házitúróra mostanában. Friss túró, saját szedésű kucsmagomba, kevés medvehagyma a kenyérhez, mi több is kellene ilyenkor tavasszal az uzsonnához?

1l tej,
2 ek joghurt

10 dkg kucsmagomba (tönkje nélkül)
1 tk vaj
2-3 levél medvehagyma


A tejben elkeverjük a joghurtot, letakarjuk, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. 1 nap alatt aludt tej lesz belőle. Ekkor óvatosan melegíteni kezdjük, de nem forraljuk. Amikor a savó kiválik belőle, szitaszűrőbe öntjük, és hagyjuk alaposan kicsöpögni.

A megtisztított kucsmagombát apró darabokra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, a kucsmagombát kis lángon megpároljuk benne, addig, amíg az összes leve el nem tűnik, picit megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A medvehagymát csíkokra vágjuk. A túrót sózzuk, majd alaposan összekeverjük a gombával és a medvehagymával. Bagettszeletkékre kenve tálaljuk.

Nagyon finom lett, de több gombát is elbírna. Legközelebb legalább 15 dkg kucsmagombát fogok használni hozzá
.

1 comment:

Dolce Vita said...

Látom neked is bejött a házi túró! : ) Régebben nem igazán értettem egy nénit, aki a túrósgombóchoz is saját túrót készít, ma már kapizsgálom, bár én itt még nem tartok. (Kucsmagombák még nem nőttek ki, több eső kéne nekik, bár a fű kapott egy kis műtrágyát.....)