Nagyon rákaptam a házitúróra mostanában. Friss túró, saját szedésű kucsmagomba, kevés medvehagyma a kenyérhez, mi több is kellene ilyenkor tavasszal az uzsonnához?
1l tej,
2 ek joghurt
10 dkg kucsmagomba (tönkje nélkül)
1 tk vaj
2-3 levél medvehagyma
só
A tejben elkeverjük a joghurtot, letakarjuk, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. 1 nap alatt aludt tej lesz belőle. Ekkor óvatosan melegíteni kezdjük, de nem forraljuk. Amikor a savó kiválik belőle, szitaszűrőbe öntjük, és hagyjuk alaposan kicsöpögni.
A megtisztított kucsmagombát apró darabokra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, a kucsmagombát kis lángon megpároljuk benne, addig, amíg az összes leve el nem tűnik, picit megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A medvehagymát csíkokra vágjuk. A túrót sózzuk, majd alaposan összekeverjük a gombával és a medvehagymával. Bagettszeletkékre kenve tálaljuk.
Nagyon finom lett, de több gombát is elbírna. Legközelebb legalább 15 dkg kucsmagombát fogok használni hozzá.
Saturday, March 24, 2007
Medvehagymás, kucsmagombás túró
Címkék:
kucsmagomba
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Látom neked is bejött a házi túró! : ) Régebben nem igazán értettem egy nénit, aki a túrósgombóchoz is saját túrót készít, ma már kapizsgálom, bár én itt még nem tartok. (Kucsmagombák még nem nőttek ki, több eső kéne nekik, bár a fű kapott egy kis műtrágyát.....)
Post a Comment