Saturday, March 03, 2007

Megérkezett hozzám ROSSA MELA kedves invitálása.

1. Hány szakácskönyved van?

Pontosan nem tudom, kb. 150. A kilencvenes évek közepén zajlott le nálam a nagy szakácskönyvgyűjtési láz, újabban már ritkán vásárolok. (Khm, mondjuk pont a múlt héten vettem kettőt, egy vadételeset és egy gombásat.) A 150 könyvből 8-10 darab lehet, ami gombás.

2. Melyik a három legkedvesebb?

Nincsenek kedvencek, hangulatfüggő, hogy mikor melyiket forgatom/használom szívesen. Az egyik ilyen az utóbbi időben
Claudia Roden Arabesque-je.

3. Melyikek várnak beszerzésre?

Konkrét terveim nincsenek, bár
Claudia Roden The Book of Jewish food, vagy Nigel Slater The Kitchen Diaries c. könyvének biztos tudnék örülni (hint, hint)

4. Milyen konyhai kütyük után vágyakozol?

Jól felszerelt konyhám van, nem tudok róla, hogy valami hiányozna. :)

5. Kedvenc fűszereid?

Minden fűszert szeretek, a friss zöldeket épp úgy, mint az egzotikus távol-keletieket. Ez néha gondot is okoz, a bőség zavarában nem tudom, hogy mit is használjak éppen. Ha mindenképpen ki kellene emelnem, talán a gyömbér, bazsalikom, fokhagyma mellett döntenék.

6. Mit rendelsz leggyakrabban étteremben?

Olyasmiket, amikkel otthon nem szívesen bajlódnék. Az előétel és a desszert a kedvenc fogásaim, ezeket mindenképpen igyekszem beilleszteni a menübe. Új helyen rukkolasalátát mindig, ha van az étlapon, s mostanában általában van, olaszos típusú helyen még valami egyszerű paradicsomos tésztát is. Egyből látszik, megüti-e a konyha a mércét. Húst nagyon ritkán rendelek, inkább vegetáriánus ételféleségeket. Végszükség esetén rántott sajtot.


Kiskukta, ha még nem kerestek meg, szívesen továbbadnám a kérdéseket Neked.

No comments: