Saturday, April 26, 2008

Gombás palacsintametélt - levesbetét



Gyöngytyúkleveshez készült nálunk a minap, de másféle húsleveshez is ajánlom, ha időnként el szeretnénk szakadni a cérnametélttől. Sötét trombitagombaporral készítettem, akik többet adnak az esztétikumra, netán vendéget várnak, inkább világosabb gombából készült port használjanak. Ha trombitagombával dolgozunk, a sötét, felmetéletlen palacsintákat ne mutogassuk családtagjainknak, ha nem akarunk kellemetlen keresztkérdések tüzébe kerülni.

Hozzávalók (3 db):

1 tojás
másfél evőkanál trombitagombapor
4 evőkanál liszt
1 dl víz / szóda
csipet só

Verjük fel a tojást, és keverjük el benne a gombaport, majd hagyjuk állni egy fél órát, hogy az íze kifejlődhessen. Keverjük hozzá a lisztet, vizet sót, és szokásos módon süssük meg a palacsintákat. Feltekerve vágjuk csíkokra, és tálaljuk a levesben.

3 comments:

Unknown said...

Erről jut eszembe. Te se emlékszel hová raktam fel a "Feketelevesem"?

Zsuzsa said...

http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=70153338&t=9019811

erre gondolsz?

Unknown said...

Köszönöm, azaz! A fekete palacsinta is nagyon jó lehet. A trombita mindenkor csudijó.