Gyöngytyúkleveshez készült nálunk a minap, de másféle húsleveshez is ajánlom, ha időnként el szeretnénk szakadni a cérnametélttől. Sötét trombitagombaporral készítettem, akik többet adnak az esztétikumra, netán vendéget várnak, inkább világosabb gombából készült port használjanak. Ha trombitagombával dolgozunk, a sötét, felmetéletlen palacsintákat ne mutogassuk családtagjainknak, ha nem akarunk kellemetlen keresztkérdések tüzébe kerülni.
Hozzávalók (3 db):
1 tojás
másfél evőkanál trombitagombapor
4 evőkanál liszt
1 dl víz / szóda
csipet só
Verjük fel a tojást, és keverjük el benne a gombaport, majd hagyjuk állni egy fél órát, hogy az íze kifejlődhessen. Keverjük hozzá a lisztet, vizet sót, és szokásos módon süssük meg a palacsintákat. Feltekerve vágjuk csíkokra, és tálaljuk a levesben.
3 comments:
Erről jut eszembe. Te se emlékszel hová raktam fel a "Feketelevesem"?
http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=70153338&t=9019811
erre gondolsz?
Köszönöm, azaz! A fekete palacsinta is nagyon jó lehet. A trombita mindenkor csudijó.
Post a Comment