Később pedig pirítósra való krém készül belőlük. Aki nem szereti a turbolyát, helyettesítse nyugodtan petrezselyemmel.
Hozzávalók (8 közepes méretű pirítós kenyérre):
40 dkg kucsmagomba (csak a kalapja)
1,5 dl száraz fehérbor
1 ek liszt
1 doboz (2dl) creme fraiche (esetleg kevés tejszínnel lazított zsíros tejföl)
sok frissen őrölt bors
só
egy kis csokor turbolya
A kucsmagombát alaposan megtiszítjuk (váltott vízben többször megmossuk). Egy lábosban nagy lángon odatesszük főni a borral. Majdnem az egész levét elpárologtatjuk. Amikor már csak egész kevés folyadék van rajta, a liszttel meghintjük, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, végül a creme fraiche-t is hozzáadjuk. Egyszer átforraljuk, majd belekeverjük az apróra vágott turbolyát. Pirítós kenyéren tálaljuk.
Receptötlet: Epicurious
4 comments:
Látom, a kucsmagomba és a turbolya kéz a kézben járnak:)
Jaja, így a harmadik blogos kucsmagomba szezonomban kénytelen vagyok valami új motívummal előjönni! :) Majd figyeljél, holnap sem fog meglepetés érni! ;)
Tudnál segíteni, hogy merre lehet a legtöbbféle gombát megtalálni, mármint piacon, vagy nem is tudom merre, sajnos nem tudok gombázni indulni, noha imádom a gombát.amúgy nagyon jól néznek ki amiket csinálsz.
Pesti vagy? Nagy vásárcsarnok jó lelőhely, de szezonban minden nagyobb piacon szokott lenni, pl. Bosnyák, Lehel, Fehérvári úti. Reggel-délelőtt érdemes inkább keresni.
Nyáron a metróban szokott lenni vargánya és rókagomba is.
Egyre több helyen árulnak mirelit gombakeveréket, vagy mirelit vargányát is, metro, cora stb.
Post a Comment