Tuesday, December 25, 2007

Szarvasgombás vaj


Szobahőmérsékletű vajat összekeverünk reszelt szarvasgombával. Egy-két napig a hűtőben érleljük, reggelire fogyasztjuk frissen sült kenyérrel.

7 comments:

Rossamela said...

Nálunk is minden szarvasgombás éppen, lesz majd poszt belőle. A zsákmány fele már elfogyott, de holnap elutazunk pár napra, csinálok is egy kis szarvasgombás vajat. Meg majd olajat is.
Egyébként meddig lehet eltartani a szarvasgombát feldolgozatlanul? Pláne, ha nem tudom minden nap gondozgatni.

István Bagi said...

jó látni mennyi minden születik a gombánkból :)

a gombát állapottól függőén egy-két hétig lehet eltartani, de minél előbb elfogy annál jobb!

Zsuzsa said...

Rossamela, küldtem mailt!

hypogea, csak az a baj, hogy kezdünk túlságosan rákapni! Lassan meg sem eszünk olyasmit, amiben nincs szg! ;)

Anonymous said...

Ajha :)
Átrágtam magam a szarvasgombás recepteken, most megyek alkotni, hogy a (sajnos nem saját szedésű) gomba ne magában illatosítsa tovább a hűtőt:)
Kívánok az év hátralevő részére is mindenféle szépet meg jót!

Zsuzsa said...

Köszönöm hapci, neked is minden jót, és remélem beszámolsz, mit alkottál!

Gabojsza said...

Ez ám az ünnepi reggeli! :-)
(irigy kutya vagyok)

Dolce Vita said...

Én végül a vajat úgy készítettem, hogy csak összeköltöztettem őket egy napra, a vaj teljesen szg ízű lett!
A levest végül nem csináltam meg, egyszerűen libamájra szeleteltük a gombát. Isteni lett.
Köszi még 1x.
Sajna el is fogyott, most az szgás olajhoz gyúrtam tagliatellét.