Hozzávalók a gombás töltelékhez:
csiperke
mascarpone
só
majoranna
citrom
A csiperkét megtisztítjuk, apróra vágjuk, mindenféle zsiradék nélkül, saját levén puhára pároljuk, a végén az összes levét elfőzzük. Hűlni hagyjuk. Annyi mascarponeval keverjük, hogy egy nagyon sűrű masszát kapjunk. A mascarpone itt a kötőanyag, nem kell sok belőle, csak annyi, hogy a gombát összetartsa. Sóval, majorannával ízesítjük, kevés citromhéjat reszelünk bele.
Hozzávalók a cukkínis töltelékhez:
olívaolaj
cukkíni
póréhagyma
mozarella
sajt
só
bors
A cukkinit felkockázzuk és a szeletekre vágott póréhagymával kevés olívaolajon megpároljuk. A mozarellát kockára vágjuk, a cukkinihez keverjük, a masszát sózzuk borsozzuk.
Fejenként négy közepes méretű őzlábgomba dobverővel számolhatunk. A gombát kiskanál segítségével megtöltjük, a tölteléket jól belenyomkodjuk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk. Én panírozás után a töltelékes végét még egyszer bele szoktam mártani a tojásba, majd a zsemlemorzsába, biztosan ne follyon ki a töltelék. Forró olajban ropogósra sütjük. (Ha alakja engedi, töltelékkel lefele tegyük az olajba).
Utólagos megjegyzés: a maradék gombás töltelék szendvicskrémnek is kiváló.
3 comments:
Kell nekem éjnek évadján ilyesmit olvasni. Most mehetek a hűtőbe, kotorászni.
Hagymás zsírban sült, apróra vagdalt trombitagombával töltve is érdemes kipróbálni!
Jó étvágyat hozzá!
Jól hangzik, egy a baj, hogy idén még nem szedtem rendes mennyiségű trombitagombát, de ami késik, az nem múlik. :)
Post a Comment