Jó utat, jó pihenést, sok élményt (szerintem meglesz)!
Az étterem, amit említettem, nem turistás, de nem hiszem, hogy nagyon olcsó. Ebédelni egy út menti bar-ba jártunk, a nyitott, de tökéletesen beszunyoghálózott teraszról kilátás a monteriggioni kastélyra, ahol az étterem van, a hely mindig tele volt, kamionsofőrökkel is, jó zajos és pörgős, a viaszosvászonos masszív asztalon egy nagy üveg bor (grátisz), szalámik, felvágottak, sajtok, crostinik, utána pedig majd' mindenki pappardelle al cinghiale-t, vaddisznóragus szélesmetéltet eszik. Persze van más is, a legdrágább főétel 6,5 euro volt. Nagyon sajnálom, hogy nem tudom a címet, meg ez Radicondolitól azért pártíz kilométerre van, a lényeg az, hogy keressetek ilyen helyeket, nem csak az étel, de a hangulat is élmény.
Kerested a házi krokett bombabiztos arányait, szerencsédre szolgálhatok vele :)) (Liscsinszky Bélától) 50 dkg 'öreg' burgonya tisztítottan mérve 8 dkg liszt 2 db kis-közepes tojás só, reszelt szerecsendió ízlés szerint. A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzöd, azon melegében áttöröd, ha kihült, adod hozzá a többit. Nagy előnye, hogy ezt így, natur sütheted, nem kell panírozni. Én két, olajba mártott ek. segítségével formázom.
6 comments:
Jó utat, jó pihenést, sok élményt (szerintem meglesz)!
Az étterem, amit említettem, nem turistás, de nem hiszem, hogy nagyon olcsó.
Ebédelni egy út menti bar-ba jártunk, a nyitott, de tökéletesen beszunyoghálózott teraszról kilátás a monteriggioni kastélyra, ahol az étterem van, a hely mindig tele volt, kamionsofőrökkel is, jó zajos és pörgős, a viaszosvászonos masszív asztalon egy nagy üveg bor (grátisz), szalámik, felvágottak, sajtok, crostinik, utána pedig majd' mindenki pappardelle al cinghiale-t, vaddisznóragus szélesmetéltet eszik. Persze van más is, a legdrágább főétel 6,5 euro volt. Nagyon sajnálom, hogy nem tudom a címet, meg ez Radicondolitól azért pártíz kilométerre van, a lényeg az, hogy keressetek ilyen helyeket, nem csak az étel, de a hangulat is élmény.
Buon viaggio!
Gratulálok, egy élmény ez a blog, nem csodálom, hogy jelölték az idei goldenblogra, illetve új nevén goldenblokkra.
www.goldenblokk.hvg.hu
Kerested a házi krokett bombabiztos arányait, szerencsédre szolgálhatok vele :)) (Liscsinszky Bélától)
50 dkg 'öreg' burgonya tisztítottan mérve
8 dkg liszt
2 db kis-közepes tojás
só, reszelt szerecsendió ízlés szerint. A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzöd, azon melegében áttöröd, ha kihült, adod hozzá a többit.
Nagy előnye, hogy ezt így, natur sütheted, nem kell panírozni.
Én két, olajba mártott ek. segítségével formázom.
Ja a lényeg: ebből 19-21 db szokott sikeredni, hármunknak szűken elég, eteti magát...:)
H.,köszönöm, ez igazi meglepetés volt hazatérve a nyaralásból!
NP, köszi, tesztelem majd, és jelentek! :)
Post a Comment