Thursday, June 07, 2007

Krumplileves vargányával


Ez a leves úgy készült, hogy néhány vargánya véletlen kimaradt a hétvégi gombafeldolgozásból, és gyorsan kezdeni kellett velük valamit. A semleges ízű krumplit kevés vargánya is jól feldobja, ez akkor is jól jöhet, ha éppen nem jutunk nagyobb zsákmányhoz. Ráadásul nagyon egyszerű és gyors.

Hozzávalók (4 főre):

fél kg újkrumpli
egy kisebb új lilahagyma
3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2-3 db közepes vargánya
egy ágacska rozmaring


A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát szeleteljük. A krumplit meghámozzuk,kockára vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az összes hozzávalót vastag fenekű lábosba tesszük, és kis lángon 10 percig pároljuk. Után felöntjük 1,2l vízzel, és még 10 percig csendesen forraljuk. Jó sűrű, laktató levest kapunk belőle. Aki szereti, a tányérján tehet még bele egy kevés tejfölt.

No comments: