Ha minden igaz, csapadékos időnek nézünk elébe, és a nagy hőség után újra kedvez az időjárás a gombáknak. Ez a papucs még az előző vargányahullámban készült, és bár nem olyan gyors, mint az előző levelestészta alapú lepények, érdemes kipróbálni. A vastagabbra szelt vargányaszeletek jól kiadják ízüket a joghurtos kelt tésztán. Persze nem csak papucsalakúra lehet formázni, engem a török pide ihletett meg.
Hozzávalók:
a tésztához:
22 dkg liszt
1 tk szárított élesztő
1 ek olívaolaj
1/2 tk só
1,5 dl langyos víz
a tetejére:
6 ek sűrű török joghurt
1-3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
15-20 dkg vargánya
só
bors
4 ek olívaolaj
A tésztához valókat összegyúrjuk, néhány percig dagasztjuk, majd letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A fokhagymát felaprítjuk, a vargányát felszeleteljük.
A megkelt tésztát kétfelé vesszük, és két hosszúkás, kb. 8 cm széles, 6-8 mm vastag "papucsot" formázunk belőle. Megkenjük a joghurttal, megszórjuk a fokhagymával, elrendezzük rajta a vargányaszeleteket, végül sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk az olívaolajjal.
Előremelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a széle picit pirulni kezd, vigyázzunk, ne süssük túl.
5 comments:
Érdekes, én ugyanezt a tésztát használom pizza alapnak.
én is. javítok is rajta egy fél mondatot. nálam pizzaként nagyon vékony, ropogós, ez pedig puha, párnás.
szia, félig kicsit off, de szeretném megkérdezni, h szerinted hol tudok rókagombát venni? nem tudom, írtál-e már beszerzési helyekről.. köszönöm!
nagyobb piacokon, a bosnyákon is volt ma reggel.
köszi!
Post a Comment