Wednesday, July 14, 2010

Kakukkfüves, vargányás lepény


A gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik ez a recept is, kiváló arra, hogy fenntartsa az ember lelkesedését, amíg a többi szedett gombát pucolja, feldolgozza, és a tartósítás módjain morfondíroz. Reméljük, lesz még ilyenben részünk idén, az ország nagyrészén a forróság már sajnos végett vetett a legutóbbi vargányahullámnak.
Szerencsés, ha épp van otthon a hűtőben félkész levelestészta, akkor még a kiolvadásra sem kell várni.

A vagágányát megpucoljuk, szeletekre vágjuk. A levelestésztát a tepsire terítjük, sűrű török joghurttal megkenjük (a lecsepegtetett sima is jó természetesen, csak akkor jelentősen megnő az elkészítési idő), és szépen elrendezzük rajta a gombaszeleteket. Megsózzuk, rámorzsoljuk a friss (lehetőleg vadon termett) kakukkfüvet, és forró sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Kisebb adagokban előételként, vagy nagyobb adagban salátával főételként fogyasztjuk, bár egy kiadós gombászás után nem biztos, hogy hosszú időre jól lakunk vele.

No comments: