Persze, hogy van nyári mikulás, de csak olyan napokon jön el, amikor megdől az országos hidegrekord. Szegfűgombát hozott nekem, és létezését mások is bizonyíthatják.
Csapadék van, rétek-mezők vannak, most állítólag még meleg is jön, aki teheti, induljon szegfűgombát szedni.
Csapadék van, rétek-mezők vannak, most állítólag még meleg is jön, aki teheti, induljon szegfűgombát szedni.
Hozzávalók (egy 26 cm átmérőjű tálhoz):
25 dkg szegfűgomba
1 teáskanál vaj
25 dkg friss spenót
1 kicsi lilahagyma
1/2 doboz philadelphia krémsajt
1/2 doboz cottage cheese
1 tojás
szerecsendió
só
bors
5 db réteslap
+ vaj a kenéshez
A szegfűgombát megtisztítjuk, feldarabolni nem szükséges, és az 1 teáskanál vajon megpároljuk, a végén az összes levét elfőzzük.
Közben a spenótot egy lábasban (vagy a mikróban) kis lángon összefonnyasztjuk, levét kinyomkodjuk, csíkokra vágjuk.
Összekeverjük a gombával, a tojással, a krémsajttal, a cottage cheese-zel, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerinti mennyiségű szerecsendiót reszelünk bele. A lilahagymát apróra vágjuk, és azt is belekeverjük.
A tölteléket ötfelé osztjuk, és megkenjük vele a réteslapokat, szorosan feltekerjük, majd spirálalakban elrendezzük a sütőedényben. Tetejét vajjal megkenjünk.
160 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.
3 comments:
Te is gyorsan kitaláltad a gomba sorsát! Véletlen,hogy te is tésztába zártad?
Ez nagyon jól néz ki!
liscsim, teljesen, mosolyogtam is reggel, amikor megláttam a másik blogon.
manna, köszi!
Post a Comment