Thursday, July 24, 2008

Szegfűgombás rétescsiga


Persze, hogy van nyári mikulás, de csak olyan napokon jön el, amikor megdől az országos hidegrekord. Szegfűgombát hozott nekem, és létezését mások is bizonyíthatják.
Csapadék van, rétek-mezők vannak, most állítólag még meleg is jön, aki teheti, induljon
szegfűgombát szedni.

Hozzávalók (egy 26 cm átmérőjű tálhoz):

25 dkg szegfűgomba
1 teáskanál vaj
25 dkg friss spenót
1 kicsi lilahagyma
1/2 doboz philadelphia krémsajt
1/2 doboz cottage cheese
1 tojás
szerecsendió
bors
5 db réteslap
+ vaj a kenéshez

A szegfűgombát megtisztítjuk, feldarabolni nem szükséges, és az 1 teáskanál vajon megpároljuk, a végén az összes levét elfőzzük.
Közben a spenótot egy lábasban (vagy a mikróban) kis lángon összefonnyasztjuk, levét kinyomkodjuk, csíkokra vágjuk.
Összekeverjük a gombával, a tojással, a krémsajttal, a cottage cheese-zel, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerinti mennyiségű szerecsendiót reszelünk bele. A lilahagymát apróra vágjuk, és azt is belekeverjük.
A tölteléket ötfelé osztjuk, és megkenjük vele a réteslapokat, szorosan feltekerjük, majd spirálalakban elrendezzük a sütőedényben. Tetejét vajjal megkenjünk.
160 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.

3 comments:

liscsim said...

Te is gyorsan kitaláltad a gomba sorsát! Véletlen,hogy te is tésztába zártad?

Mindennapi Manna said...

Ez nagyon jól néz ki!

Zsuzsa said...

liscsim, teljesen, mosolyogtam is reggel, amikor megláttam a másik blogon.

manna, köszi!