Wednesday, July 30, 2008

Vargányadömping van!


Egy hét alatt felére lement a vargánya ára a piacon. A Bosnyákon tegnap már 2000 Ft-ért lehetett kapni, s a 11 óra után még a pulton lévő gomba mennyiségét látva gyanítom, később még olcsóbban. Vidéki piacokon ennél is jutányosabban hozzá lehet jutni.
Aki szeretné, de még nem próbálta, mert drágállta, vagy szereti, és jó áron hozzá szeretne jutni, és a friss fogyasztáson túl akár egy-két adagot szárítani, fagyasztani, ajánlom, vegye a kosarat és induljon a piacra.
A tönköket érdemes megtapogatni, megnyomkodni, ha kicsit is puha, válasszunk másikat, sajnos elég sok mostanában a kukacalbérlő. A gombát ketté is lehet vágatni, hogy meggyőződjünk kukacmentességéről.

5 comments:

Mindennapi Manna said...

Köszi, hogy felhívtad a figyelmet, pont azon gondolkodtam, vajon érdemes-e elmennem a Bosnyákra vargányáért:)

Unknown said...

Ezt a kettévagdosást próbáld ki cseresznye,vagy meggy, esetleg egyéb gyakran kukacos gyümölccsel megpróbálni a kofáknál. Azok is elég drágák többnyire.

Dolce Vita said...

De jó, de jó!
Nekem most Gyöngyösről hoznak, ott állítólag a távolsági bus megállójánál van pont egy piac 1200-1500 az ár. Akartam is Tőled kérdezni, hogy jártál-e már ott, milyenek a tapasztalatok?

Zsuzsa said...

liscsim, mernék én gyümölcsös kofákkal ujjat húzni?!
De viccen kívül, én sose vásárolok olyannál, akinél nem lehet a gyümölcsöt megfogni, vagy megkóstolni.
A gombások többsége hajlandó szétvágni, ha látja a komoly szándékot.

DV, nem ismerem, de biztos jó, a Mátra most nagyon jó vargányaszempontból.

manna, minél előbb, hétvégén picit drágább lesz. (közel lakunk egymáshoz?)

Anonymous said...

Sziasztok!
Tegnap Gyöngyösön jártam, liscsim által említett piacon, ár stimmel és rengeteg van, lehet válogatni. (szerintem alkudni is lehet, most nem próbáltam). Vargányán kívül még 3 másik fajtát is láttam, de mivel nem vagyok nagy szakértő, fogalmam sincs a nevükről. Ja és minden olcsóbb mint a pesti piacokon, gyönyörű barack, házi paradicsom kéregeti magát, finom érett szőlő, falusi virágcsokrok, stb. Érdemes leutazni, 45 perc alatt ott is van az ember kocsival (na persze az autópályán), némi borkóstolóval, kirándulással összekötve.