Ez a recept is Kövi Pál Erdélyi lakoma című könyvéből való. Sült csirkecomb mellé ettük köretnek, nem volt rossz, de egy kicsit többre, jobbra, másra számítottam. Valahogy nem volt elég gombás, ízes. Fiam ugyanakkor nagykanállal falta, nála teljes sikert aratott, lehet, hogy bennem van a hiba. Ezt a receptet is szó szerint másolom a könyvből:
Hozzávalók:
2 kanál libazsír
40 dkg tarhonya
1 fej hagyma
50 dkg gomba
1 kávéskanál petrezselyemzöldje
só, bors, majoránna
1 evőkanál vaj
2 csésze majorságleves
Libazsírban aranysárgára pirítunk 40 dkg tarhonyát, hozzáadunk 1 fej apróra vágott hagymát, kevés majoránnát, és forró majorságlevessel (vagy vízzel) engedjük fel. Sózzuk és pároljuk.
Fél kg apróra vágott gombát petrezselymes vajban mepárolunk, belekeverjük a tarhonyába, borsot, petrezselyemzöldet adunk hozzá, és a sütőben, fedő alatt öszeérleljük.
Megjegyzések: ez az adag négy főre köretnek sok, fele-kétharmada elegendő. Elkészítéséhez fagyasztott vegyes gombát használtam. A tarhonya körülbelül 6-7 dl csirkehúslevest szívott fel. A sütőben 160 fokon kb. negyedórát "érleltem".
No comments:
Post a Comment