Hozzávalók (2 rúd réteshez):
8 félkész réteslap
fél kg zöldspárga
só
frissen őrölt bors
10 dkg sajt (nálam ementáli és grana padano vegyesen)
4 dkg + 1 ek vaj + a kenéshez
2 púpos evőkanál liszt
4 dl tej
A gombát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk sózzuk, borsozzuk, és az 1 ek vajon megpároljuk, az összes levét elfőzzük.
A spárgát megtisztítjuk, két centis darabokra vágjuk.
A sajtot megreszeljük.
4 dkg vajból, a lisztből és a tejből besamelmártást főzünk, megsózzuk, és belekeverjük a sajtot, a gombát és a nyers spárgát.
Vajat olvasztunk, és megkenünk egy réteslapot, egy újabbat fektetünk rá, azt is megkenjük, összesen négyet. A gombás massza felét elkenjük a réteslapon, a lap két oldalsó szélét kicsit behajtjuk, a rétest feltekerjük, a tetejét olvasztott vajjal bőségesen megkenjük. Elkészítjük a másik rétest is, és forró sütőben fél óra alatt pirosra sütjük.
2 comments:
Most, hogy egész hétvégén házi rétessel tömtek idesapámék, elszörnyülködve olvastam a végy egy réteslapot kezdetű receptet :O)
Legközelebb, ha rétessütős projektbe csöppenek, akkor javasolni fogom ezt a tölteléket is... Sajnos csak meggyes volt, meg meggyes-mákos, tojásos-túrós, és az egyik kedvencem, a tökös-mákos. Véletlenül maradt mára is az uzsonnástatyómban... Rögtön fel is falom.
Ne szörnyülködj, mondd meg inkább idesapádéknak, ne téged tömjön, külggye már föl ide Zuglóba!!!!!
Post a Comment