Monday, June 21, 2010

Spárgás, csiperkés rétes


A csiperkesorozat egy újabb darabja, hiába, ha nem jutunk vargányához....

Hozzávalók (2 rúd réteshez):

8 félkész réteslap
fél kg csiperke (nagyspórás)
fél kg zöldspárga
frissen őrölt bors
10 dkg sajt (nálam ementáli és grana padano vegyesen)
4 dkg + 1 ek vaj + a kenéshez
2 púpos evőkanál liszt
4 dl tej

A gombát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk sózzuk, borsozzuk, és az 1 ek vajon megpároljuk, az összes levét elfőzzük.
A spárgát megtisztítjuk, két centis darabokra vágjuk.
A sajtot megreszeljük.
4 dkg vajból, a lisztből és a tejből besamelmártást főzünk, megsózzuk, és belekeverjük a sajtot, a gombát és a nyers spárgát.
Vajat olvasztunk, és megkenünk egy réteslapot, egy újabbat fektetünk rá, azt is megkenjük, összesen négyet. A gombás massza felét elkenjük a réteslapon, a lap két oldalsó szélét kicsit behajtjuk, a rétest feltekerjük, a tetejét olvasztott vajjal bőségesen megkenjük. Elkészítjük a másik rétest is, és forró sütőben fél óra alatt pirosra sütjük.

2 comments:

Shroomer said...

Most, hogy egész hétvégén házi rétessel tömtek idesapámék, elszörnyülködve olvastam a végy egy réteslapot kezdetű receptet :O)
Legközelebb, ha rétessütős projektbe csöppenek, akkor javasolni fogom ezt a tölteléket is... Sajnos csak meggyes volt, meg meggyes-mákos, tojásos-túrós, és az egyik kedvencem, a tökös-mákos. Véletlenül maradt mára is az uzsonnástatyómban... Rögtön fel is falom.

Zsuzsa said...

Ne szörnyülködj, mondd meg inkább idesapádéknak, ne téged tömjön, külggye már föl ide Zuglóba!!!!!