Egy újabb, nagyon egyszerű, némileg szokatlan ízesítésű nagyspórás csiperke recept. Friss, zsenge zöldborsó hiányában nem érdemes hozzáfogni.
A zöldborsót kifejtjük, kevés vajon pici vízzel és sóval néhány perc alatt megpároljuk. A csiperkegombát fél - egy cm (ízlés szerint) vastag szeletekre vágjuk, és egy felforrósított vasserpenyőben néhány perc alatt kevés vajon vagy olívaolajon megpirítjuk. A megpirított gombaszeleteket falatnyi darabokra vágjuk, és összekeverjük a borsóval. Reszelt citromhéjjal (lehetőleg kezeletlen) és apróra vágott mentával ízesítjük. Önmagában, vagy grillezett csirkemellel tálaljuk. Nekem langyosan ízlett a legjobban.
3 comments:
Párolt zborsóhoz szoktam tenni egy csipet kr. cukrot, édesebb nem lesz, de felerősíti a borsó ízét
Erről már hallottam, de még nem próbáltam. No majd legközelebb.
Ebben - több más mellett - hallgatok Ínyesmesterre, no meg anyámtól is így tanultam.
Post a Comment