Újabb kora nyári gombás étel, frissen fejtett zöldborsóval, petrezselyemmel. Friss gombám továbbra sincsen, de ezúttal nem szárított gombához, hanem gombaporhoz nyúltam. A gombaporról részletesen írtam már egy korábbi VKF! alkalmából, sokoldalúan használható, könnyen elkészíthető, sokáig eltartható ízesítő. Levesekhez, húsokhoz, mártásokba vagy tésztába ízlés szerint többet vagy kevesebbet adagolva kellemes gombás ízt ad az ételnek.
Ehhez az ételhez inkább világosabb színű gombákból készült port használjunk. Paradicsomsalátát ajánlok hozzá.
Hozzávalók (2 személyre):
25 dkg tészta (pl. fussili)
só
1 ek gombapor
4 ek tejszín
1 tk vaj
1 bögre friss zöldborsó
10 dkg mascarpone
fél csokor petrezselyem
A gombapor egy kis pihentetés után adja ki igazán az ízét, ezért érdemes még a víz felrakása előtt összekeverni a tejszínnel, hogy tudjon állni egy kicsit.
A tésztát forrásban lévő bő sós vízben megfőzzük.
Közben a vajat megolvasztjuk, és 1-2 evőkanál vízzel megpároljuk rajta a zöldborsót. Hozzáadjuk a mascarponét, a gombaporos tejszínt, sózzuk, összeforraljuk, végül belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.
A tésztát leszűrjük, 2-3 evőkanálnyi főzőlevet rajta hagyunk, majd összekeverjük a gombás szósszal és azonnal tálaljuk.
No comments:
Post a Comment