Cseh kucsmagomba mindenképpen, szépen növekednek, lehet keresni, és mindenféle finomat főzni belőle. A képen látható példányok a marhaszelet mártásában végezték, a recept feljebb található.
Szedjünk ibolyát, ibolyatortához, ibolyaszorbethez és cukrozott ibolyához.
Fűszerezzünk turbolyával és vadsnidlinggel. Utóbbiból feltétlenül rágcsáljunk el jópárat a helyszínen.
Induljunk útnak, és keressünk medvehagymát, most a legzsengébb, üde, enyhe ízű, finom. Lehetőleg ne egyedül, hanem barátainkkal vágjunk neki, osztozzunk finom lipóti kenyéren, kacsazsíron, medvehagymás fasírton, pogácsán, kenyéren és muffinon, töpörtyűkrémen, szilvapálinkán, Rákóczi túróson. Ezen a hétvégén igazán kerek volt a világ.
A medvehagymás kirándulásról részletes beszámoló olvasható ITT.
5 comments:
Ilyet utoljára a Mecsekben láttam, ilyen messze voltatok?
Szép kerek világ...
Cserke, nem, sokkal közelebb, a Gerecsében.
Eszter, pedig vasárnap egész nap esett is. Látszik is a medvehagymalevélen.
Az ibolyának szinte az illatát is érzem a képet nézve... De én még sosem ettem. :)
Érdemes megpróbálni, olyan, hogy is mondjam, ibolyaíze van. :)
Post a Comment