Sunday, January 21, 2007

Rigatoni pirított diós, borókás-gines vegyes gombával




Rókagomba, galambgomba, pirulógalóca, érdes tinóru, céklatinóru volt ebben a fagyasztott adagban, amit villámgyors vacsorakészítéshez vettem elő. Nagy előnye az így eltett gombának, hogy már nem kell sokat főzni, bőven elkészül, amíg a tészta vize felforr és a tészta kifő. Általában csak magában párolom meg a gombát, de néhány adagot párolt hagymával is fagyasztottam, ez is azok közül volt. Mivel erről teljesen elfeledkeztem, így kellemes meglepetésként ért, hogy ennyivel is rövidült az elkészítési idő.

Hozzávalók (2 személyre):

25 dkg rigatoni

20 dkg fagyasztott vegyes gomba
1 közepes hagyma
2 ek vaj
6 szem boróka
1 tk liszt
5 cl gin
2 dl tejszín
só, bors

1 marék dió

A tésztának vizet teszünk fel, amikor felforrt, beletesszük a tésztát, kifőzzük, leszűrjük.
Közben a hagymát felaprítjuk, és a vajon megpároljuk. Hozzátesszük a borókát és a gombát, pár perc alatt felolvasztjuk. Ha esetleg engedne még egy kis levet, azt elforraljuk. Nagyobb lángra vesszük, és hozzáadjuk a gint. Amikor a nagyja elpárolgott, megszórjuk a liszttel, egy percig kevergetjük, majd felöntjük a tejszínnel. Sóval, frissen őrölt borssal meghintjük, 1-2 percig kis lángon forrni hagyjuk.
A diót felaprítjuk, száraz serpenyőben közepes lángon folyamatosan kevergetve megpirítjuk.
Tálaláskor a tésztát tányérra halmozzuk, a mártást ráöntjük és a pirított dióval megszórjuk.

No comments: