Monday, September 28, 2009

Szarvasgombás sütőtökös krumplipüré

Nem több, annyi, amennyi a címben szerepel. Egy kis kísérletezés a köretekkel, előkészület az őszi, téli ünnepekre. Egyelőre nyári szarvasgombából készült, téliből még finomabb lesz.
A krumplit, sütőtököt meghámozom, felkockázom, és kétharmad mennyiségű krumplit egyharmad mennyiségű sütőtökkel kevés sós vízben megfőzök. A sütőtököt célszerű egy kicsivel később a krumplihoz tenni, ne ázzon szét túl vizesre. Leszűröm, kevés főzővizet hagyok rajta, és összetöröm a krumplit, tököt. Sok vajat adok hozzá, ízlés szerinti mennyiségű reszelt szarvasgombát és jól elkeverem. Még jobb lesz, ha a reszelt szarvasgombát néhány órával korábban összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal és úgy keverjük az áttört krumplihoz, intenzívebbek lesznek az ízek. Esetleg kevés apróra vágott snidling kerülhet a tetejére.

1 comment:

Benzsi said...

Ez valami szuper recept! Milyen egyszerű, mégis magamtól eszembe sem jutott volna. Minden összetevőjét imádom! Köszi!:))