Szinte nem is recept, inkább ötlet a kucsmagomba felhasználásához. Cseh kucsmagombából jól állunk idén, nem marad ki az igazi szezon, mint tavaly, terem bőségesen, kapható a piacokon is. Persze a többi, értékesebb kucsmagombaféléért (ízletes, hegyes, pusztai) még izgulhatunk.
A szendvicskrémhez 35 dkg kucsmagombát megmostam, alaposan lecsöpögtettem, csíkokra vágtam, és 1 ek vajon kevés sóval megpároltam. Alaposan párologtassuk el az össze levet, a végén szinte süljön a gomba, nem jó, ha lé marad rajta. Ha elkészült, egy tálcán szétterítjük, és teljesen kihűtjük. 25 dkg krémsajthoz (nálam most Philadelphia) hozzáadtam egy pohár creme fraiche-t (tejföl is jó helyette), kevés frissen őrölt feketeborsot, jól elkevertem. Végül óvatosan hozzákevertem a gombát. A tetejére díszítésül szórhatunk egy kevés csíkokra vágott medvehagymát, de ha nincs, anélkül is finom. Pirítós kenyérre, friss kenyérre egyaránt finom.
3 comments:
Netán meg is kóstolhatjuk? :)
Leheletnyi rokfortra nem gondoltál?
Nem jutott eszembe, de nem ronthatja el! :)
Kóstolás csehből kizárólag jövőre, mert már látni sem bírom. ;) Csúnyán ott maradtak tegnap az erdőben, csak a hegyesek jöttek haza.
Egye fene, hegyesből is jó lesz...:)
Post a Comment