
Délutáni vendégségre készült ez a torta, zűrös napon, utolsó pillanatban. Egyszerű, és viszonylag gyors, mármint az előkészülteket tekintve, mert azért a sütőben időzik, nem is keveset. De közben lehet legalább mást csinálni. Idő- és alapanyagtakarékosság végett a torta alja maradék krumplipüréből készült.
Nem írok most pontos receptet, mert nem méricskéltem, csak gyorsan összeállítottam a hozzávalókat. Ötletadónak azért jó lehet. Langyosan a legjobb tálalni.
A maradék krumplipürét tojással és kevés liszttel összekevertem, egy kapcsos tortaforma aljába simítottam. Forró sütőben pirosra sütöttem.
Közben a fagyasztott vegyes erdei gombát (piruló galóca, csiperke, galambgomba) egy serpenyőben olívaolajon felolvasztottam, a levét elpárologtattam. Kicsit kihűtöttem, átnyomott fokhagymával, snidlinggel, natúr krémsajttal, 1 tojással és kevés tejszínnel összedolgoztam.
A keveréket ráöntöttem a megsült krumplis alapra, és visszatettem a sütőbe. Addig sütöttem, míg a gombás töltelék megszilárdult.
Krémsajtot kikevertem kevés tejszínnel és sok reszelt parmezánnal, a torta tetejére simítottam, és néhány percre még visszatettem a sütőbe, amíg kicsit megpirult.
Egy kis darabot, nem könnyen ugyan, de sikerült a fotó kedvéért megmenteni.
Friss salátával és könnyű, száraz fehérborral egyszerű vacsorának is el tudom képzelni.
Ez pl köretnek is kiváló lenne, nem? Ld. következő VKF.
ReplyDeleteValami könnyű étel mellé igen. De ha köretnek készíteném, kevésbé karakteres gombákat használnék hozzá. Akár a bolti csiperke is mehetne.
ReplyDelete