Jó utat, jó pihenést, sok élményt (szerintem meglesz)!
Az étterem, amit említettem, nem turistás, de nem hiszem, hogy nagyon olcsó. Ebédelni egy út menti bar-ba jártunk, a nyitott, de tökéletesen beszunyoghálózott teraszról kilátás a monteriggioni kastélyra, ahol az étterem van, a hely mindig tele volt, kamionsofőrökkel is, jó zajos és pörgős, a viaszosvászonos masszív asztalon egy nagy üveg bor (grátisz), szalámik, felvágottak, sajtok, crostinik, utána pedig majd' mindenki pappardelle al cinghiale-t, vaddisznóragus szélesmetéltet eszik. Persze van más is, a legdrágább főétel 6,5 euro volt. Nagyon sajnálom, hogy nem tudom a címet, meg ez Radicondolitól azért pártíz kilométerre van, a lényeg az, hogy keressetek ilyen helyeket, nem csak az étel, de a hangulat is élmény.
Kerested a házi krokett bombabiztos arányait, szerencsédre szolgálhatok vele :)) (Liscsinszky Bélától) 50 dkg 'öreg' burgonya tisztítottan mérve 8 dkg liszt 2 db kis-közepes tojás só, reszelt szerecsendió ízlés szerint. A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzöd, azon melegében áttöröd, ha kihült, adod hozzá a többit. Nagy előnye, hogy ezt így, natur sütheted, nem kell panírozni. Én két, olajba mártott ek. segítségével formázom.
Jó utat, jó pihenést, sok élményt (szerintem meglesz)!
ReplyDeleteAz étterem, amit említettem, nem turistás, de nem hiszem, hogy nagyon olcsó.
Ebédelni egy út menti bar-ba jártunk, a nyitott, de tökéletesen beszunyoghálózott teraszról kilátás a monteriggioni kastélyra, ahol az étterem van, a hely mindig tele volt, kamionsofőrökkel is, jó zajos és pörgős, a viaszosvászonos masszív asztalon egy nagy üveg bor (grátisz), szalámik, felvágottak, sajtok, crostinik, utána pedig majd' mindenki pappardelle al cinghiale-t, vaddisznóragus szélesmetéltet eszik. Persze van más is, a legdrágább főétel 6,5 euro volt. Nagyon sajnálom, hogy nem tudom a címet, meg ez Radicondolitól azért pártíz kilométerre van, a lényeg az, hogy keressetek ilyen helyeket, nem csak az étel, de a hangulat is élmény.
Buon viaggio!
Gratulálok, egy élmény ez a blog, nem csodálom, hogy jelölték az idei goldenblogra, illetve új nevén goldenblokkra.
ReplyDeletewww.goldenblokk.hvg.hu
Kerested a házi krokett bombabiztos arányait, szerencsédre szolgálhatok vele :)) (Liscsinszky Bélától)
ReplyDelete50 dkg 'öreg' burgonya tisztítottan mérve
8 dkg liszt
2 db kis-közepes tojás
só, reszelt szerecsendió ízlés szerint. A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzöd, azon melegében áttöröd, ha kihült, adod hozzá a többit.
Nagy előnye, hogy ezt így, natur sütheted, nem kell panírozni.
Én két, olajba mártott ek. segítségével formázom.
Ja a lényeg: ebből 19-21 db szokott sikeredni, hármunknak szűken elég, eteti magát...:)
ReplyDeleteH.,köszönöm, ez igazi meglepetés volt hazatérve a nyaralásból!
ReplyDeleteNP, köszi, tesztelem majd, és jelentek! :)
ReplyDelete